Ik ben Leonie

Kort geleden ben ik op het mooie eiland Texel komen wonen. Een grote stap, vanuit het drukke Amsterdam. Naast een plek om van de natuur te genieten, bleek het eiland ook een interessante werkplek te zijn. Ik heb inmiddels veel leuke mensen en bedrijven leren kennen, voor wie ik in opdracht tekst en beeld maak.

Ook kom ik nog regelmatig in Amsterdam voor fotografie- of videowerk. Altijd goed om weer even terug te zijn en vervolgens heel fijn om weer op de boot te stappen.

Video

In 2011 heb ik de opleiding Montage aan de Nederlandse Filmacademie afgerond. Daarna heb ik veel documentaires en corporate content gemonteerd.

Ik werkte onder andere met Een Van De Jongens, Eve Media, Amsterdams Filmbedrijf, De Nederlandse Bachvereniging, NL12, 1Camera, 25 FPS en monteerde video’s voor bijvoorbeeld FNV, Rabobank, AkzoNobel, De Ruijter, Honig, Nationale Bioscoopbon, Stichting Hulphond, Linda, Happinez, Stop Aids Now! en Furore.

Wat ik graag doe is het monteren van korte portretten en het werken met (klassieke) muziek. Ik ben goed in het inkorten van teksten en muziek.

Fotografie

Regelmatig fotografeer ik in opdracht van verschillende organisaties. Zo maakte ik dit jaar de 18 portretfoto’s voor het boekje Mijn Artex, fotografeerde ik voor de website en social media van Texels Wonen en in opdracht van Texels Welzijn.

Daarnaast leg ik graag klassieke concerten vast en fotografeer ik newborns/baby’s en kinderen van alle leeftijden. Bekijk op mijn website enkele voorbeelden.

Websites

Ik was nog jong toen ik begon met het bouwen van websites. Eerst vooral met code; html en css. En nu met WordPress. Een beetje zoals ik vroeger nog kon hoofdrekenen en nu mijn telefoon gebruik voor elk sommetje.

Het voordeel van WordPress is dat mensen voor wie ik een website bouw daar zelf op een later moment aanpassingen aan kunnen maken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat ik de website aanpas wanneer nodig. Ook kan ik de website, bijvoorbeeld maandelijks, updaten en back-uppen, zodat hij goed en veilig blijft draaien.

De websites die ik bouw zijn altijd veilig (https) en responsive (werkend op elk scherm). Een eenvoudige website bouw ik in 2 – 4 dagen. Voor meer gecompliceerde systemen, zoals een webshop, is meer tijd nodig.

Naast websites maak ik regelmatig Mailchimp nieuwsbrieven, posters en flyers, social media content en zelfs PowerPoint presentaties. Zolang het te maken heeft met tekst en beeld vind ik het leuk werk!

hulp nodig bij tekst en beeld? neem dan eens contact op